Yatay Geçiş Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru (GÜNCELLENDİ 07.09.20)

1. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Kurum İçi, Kurumlar Arası, Merkezi Yerleştirme, Yurt Dışından Yatay geçiş kapsamında yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri;
  • Başvurusu online alınanların, kayıtları başvuru yaptıkları sistem üzerinden (https://obs.beun.edu.tr/oibs/hoa_app/login.aspx) online yapılacaktır
  • Başvurusu şahsen ve/veya e-posta yoluyla alınanların kayıtları, birimlerin resmi e-posta adreslerine istenilen evrakların kayıt tarihleri içerisinde gönderilmesi yoluyla yapılacaktır.
  • Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler öğrenci numaralarını https://obs.beun.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden alabileceklerdir
  1. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Çift Anadal veya Yandal Programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları birimlerin resmi e-posta adreslerine istenilen evrakların kayıt süresi içerisinde gönderilmesi yoluyla yapılacaktır.
  2. Başvuru, yerleştirme ve kayıt sürecinde tahrif edilmiş, sahte, eksik ve yanlış belge sunanların ve sundukları daha sonra anlaşılanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile yapılan işlemleri iptal edilecektir.
  3. Kayıtları yapılan ve ders intibakları yapılacak olan öğrencilerin intibak işlemleri, beyan ettikleri transkript ve ders içerikleri üzerinden ilgili komisyonlar tarafından yapılacaktır. Ders içeriği bulunmayanların intibak işlemleri ilgili komisyonlarca, geçiş yaptıkları üniversitenin resmi web sayfasındaki bilgi paketlerindeki içerikler dikkate alınarak yapılabilecektir.
  4. Kayıt tarihleri tüm yatay geçiş kayıt işlemleri için;

07-11 Eylül 2020 Kesin Kayıtların Yapılması
21-25 Eylül 2020 Yedek Kayıtların Yapılması
Not: Yedek kayıt tarihleri yedekten yerleşen adaylar için geçerlidir.
  1. Öğrencilerin Öğrenci Numarasını alabileceğiniz adresler
  1. Kayıt için gerekli belgeler;
  2. Onaylı Not belgesi (Transkript): Başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı not ile genel not ortalamasını gösteren resmi belge (kopya kabul edilmez.)
  3. Onaylı ders içerikleri Onaylı ders içerikleri (Üniversitelerin resmi web sayfalarından (öğrenci bilgi paketi, ders bilgi paketi, eğitim bilgi sistemi vb.) alınmış belgeler geçerlidir.) (Hazırlık sınıfından yatay geçiş yapanların bu belgeleri getirmesine gerek yoktur.)
  4. Öğrenci belgesi (son bir ay içerisinde alınmış), (e-Devlet belgesi geçerlidir.)
  5. Yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge (kayıtlı olduğu üniversiteden alınacak belge)
  6. Başvurduğu programın ÖSYS/YKS Kılavuzunda yer alan “Bakınızlar” başvuru koşullarını sağladığını gösteren belge (sağlık raporu, sicil kaydı vb.)
  7. 1 Adet vesikalık resim
  8. ONLİNE KAYIT YAPTIRAN ADAYLARIN, kayıtlı olduğu Üniversiteden alacağı “Yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge” ile kayıt olacağı program için varsa istenilen sağlık raporu, sicil kaydı vb. belgesini 25 Eylül 2020 tarihine kadar kayıt yaptırdığı programın öğrenci işleri birimine e posta ve/veya posta/kargo yoluyla teslim etmesi gerekmektedir.
  1. ŞAHSEN KAYIT YAPTIRAN ADAYLARIN, belgeleri tamamlayarak şahsen ve/veya e-posta ile ilgili birim öğrenci işlerine teslim etmesi gerekmektedir. Kayıt olacağı program için varsa istenilen sağlık raporunu 25 Eylül 2020 tarihine kadar kayıt yaptırdığı programın öğrenci işleri birimine e posta ve/veya posta/kargo yoluyla teslim etmesi gerekmektedir.