Dekanımız Prof. Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL'in Fakültemizi Kazanan Öğrencilere Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizler, uzun ve özverili bir çalışmanın ardından bugün üniversiteli bir genç olarak, hayatınızda geleceğinizi şekillendirebileceğiniz yeni bir sayfa açmış bulunmaktasınız. Batı Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelinin geliştirilmesinde lokomotif görevi gören Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi’ni seçerek, sizler de bu gelişimin bir parçası oldunuz. Sizleri fakültemizde görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.

2020-2021 eğitim öğretim döneminde %100 doluluk sağlayan Turizm İşletmeciliği bölümümüz; sınırları ortadan kalkan küresel dünyaya uyumlu bir şekilde dünyanın pek çok yerinden öğrenci kabul etmenin ve kendisine ayrılan 30 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kontentajını da %100 doldurmanın sevinci içerisindedir. Sizler; çok kültürlü bir ortamda, genç ve dinamik akademik kadromuz ile sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hem teorik hem de pratik bilgiler ile donanacak, geleceğin turizm işletmecilerisiniz.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk kez öğrenci alan Turizm Rehberliği bölümümüz ise açıldığı dönemden bugüne üst üste %100 doluluk sağlamanın  mutluluğu içerisindedir. Sizler; alanın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan ve yabancı dil ağırlıklı eğitim programları sayesinde, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarının insanlara tanıtılmasında birer kültür elçisi konumundasınız.
Bizler siz değerli öğrencilerimizin her türlü istek, öneri, tavsiye ve desteklerinize açık olup, hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin her konu için sizler ile görüşmeyi, eğitim ile ilgili veya özel sorunlarınıza çözüm bulmayı ve önemli kararlarda sizlerin de görüşlerinizi almayı ilke edinen bir fakülteyiz.

2020-2021 eğitim öğretim yılı için birlikte olmayı umduğumuz öğrencilerimizi yürekten kucaklıyor, onlar ile Batı Karadeniz’in doğa ile bütünleştiği, yeşil ve mavinin her tonunun harmanlandığı, deniz-kum-güneş yanında tarihi ve kültürel miras ile sağlık, inanç ve ekoturizm potansiyellerinin bir arada olduğu şirin madenci şehri Zonguldak’ın; çelik üretimi, çilek yetiştiriciliği, elpek bezi dokumacılığı, tarihi çınarları, mağaraları ve Uzun Mehmet’i ile tanınmış Ereğli ilçesinde  buluşmayı dört gözle bekliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Prof. Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL